Председателят на Съвета на директорите на Ботев Пд Ангел Палийски представи официално новия треньор Ермин Шиляк. Словенецът подписа контракт за 6 месеца плюс 1 година, като тази вечер от 19.00 часа ще проведе първо занимание с футболистите.

Ангел Палийски обяви, че много бързо е постигнал договорка със специалиста, който ще получава само 1 евро в повече от играчите. Представянето на новия треньор се проведе на базата на Ботев в Коматево.

„Случилото се в събота ни принуди да предприемем тази крачка. Още двама чужди треньори и трима български кандидати ни бяха предложени. Имахме предложение за известно име, но нямаше как да удовлетворим финансовите му изисквания“, сподели Палийски.

„Условията, които сме поставили са – школа и отбор да заработят като едно цяло. Това, което сме инвестирали на базата в Коматево, да даде резултат. Изхождайки от сериозната практика, че чужденците не са от най-успешните треньори в българския футбол, ние все пак се решихме на този ход.“

„Шиляк знае за миникризата, която отборът ни преживява след срамната загуба от Монтана, а условията и всичко необходимо ще му бъдат подсигурени. Мога да му пожелая, на него и на неговия екип, успехи. Надяваме се, че този човек ще остави една трайна следа в Ботев и българския футбол. Очакваме положителни резултати в най-скоро време.“

„Заплатата, за да няма спекулации, е 1 евро повече от тази на футболистите. Каквото му предложихме на това се съгласи“, допълни Палийски.

„Треньорите на вратарите остават, тези, които работиха с Петър Пенчев. Да се надяваме, че Шиляк ще бъде регистриран до мача с Локомотив. Ще направим всичко възможно, за да може да води следващия двубой.“

„Знаете, че в българския футбол са идвали известни имена, и при нас са идвали. Успяхме да балансираме нещата – треньор и финансови възможности. Хората са тук, защото Ботев има школа в България и тяхното желание е тя да бъде доразвита“, добави Палийски.