Министър председателят на България Бойко Борисов коментира темата "ЦСКА", като призова всички в червената общност "да си стиснат ръцете".

Както е известно, преди ден Министерството на спорта прекрати договорите за ползване на стадион "Българска армия" и базаите в Панчарево с дружеството ПФК ЦСКА АД, което се намира в производство по несъстоятелност. 

"Чакахме футболните хора на ЦСКА, техните фенове, техните деятели да намерят някакво разбирателство. Това не ни е работа на нас. Водил съм се от логиката. От това, което съм видял с очите си. ЦСКА взе Купата на България, тогава видях само Гриша Ганчев", започна Борисов.

ЦСКА срещу Интер в най-престижната си контрола

"За ЦСКА, ако има законов начин, не 11 милиона, а 20 да са необходими, бих настоял пред колегите да вземем такова решение. ЦСКА не е кой да е клуб, постигнали са най-много. След 1990 година футболът у нас е в частни ръце. От една страна, искаме да бъдем като по света, да спазваме правилата, искаме футболът да е отделно от държавата, както е по закон, а в друг момент искат от държавата да помогне. С какво повече да помогне? Поне 25 милиона сме дали за футбола в последните години. Призовавам хората от ЦСКА да си стиснат ръцете", заяви още министър-председателят в предаването "Тази сутрин" по bTV. 

Феновете на ЦСКА: Държавата екзекутира любимия ни отбор

Борисов се срещна за кратко с привърженици на "червените", които чакаха пред студиото на телевизията. 

"Разпознах някои от феновете, които са идвали при мен преди месеци да помагаме на ЦСКА да играе в А група, да се стабилизира. ЦСКА е най-реномираният български отбор", добави Борисов, който използва възможността, за да поздрави всичките български участници в европейските клубни турнири.