Берое разби с 6:0 Свиленград в контролна среща, която се игра на стадион „Колодрума“. Това е третата проверка на старозагорци от началото на подготовката на отбора. Утре „зелените“ заминават на лагер в турския курорт Алания, където предстои да изиграят още три контроли.

В мача срещу Свиленград заради контузия не взе участие Самир Аясс.

Берое организира добра атака в 10-та минута, когато Жуниор Мапуку пусна перфектен извеждащ пас към Атанас Зехиров, който стреля, но в страни от вратата на Янислав Иванов. В 24-та минута Аласан Н'Диае подаде добре към Елиаш, който продължи към Крис Гади, а той стреля от границата на наказателното поле на Свиленград, но изпрати топката в страни от десния стълб на вратата на Янислав Иванов.

Берое поведе в 33-та минута. Антон Огнянов изпрати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Янислав Иванов с удар от около 23 метра.

Берое удвои своята преднина в 48-та минута, когато  Жуниор Мапуку получи топката в наказателното поле на Свиленград и този път не пропусна да вкара.

Третият гол за старозагорци падна в 66-та минута. Атанас Зехиров стреля от фаул и изпрати топката неспасяемо във вратата на Свиленград.

Минута по-късно Берое реализира четвърти гол във вратата на Свиленград. Аласан Н'Диае изведе Георги Костадинов зад отбраната на Свиленград. Той напредна, след което изпрати топката в долния десен ъгъл.

Берое отбеляза пети гол в мача в 80-та минута. Георги Динков пресече пас и подаде към Георги Костадинов, който остана сам срещу вратаря на Свиленград и се разписа за 5:0.

Георги Костадинов оформи своя хеттрик в 88-та минута и по този начин и крайния резултат в срещата. Аласан Н'Диае проби отдясно, след което центрира по земя за Салим Керкар, който стреля от границата на наказателното поле, но топката бе отбита от защитник и попада в Георги Костадинов. От границата на малкото наказателно поле той реализира шестия гол в мача.

Следващата контрола на Берое ще бъде на 29-и януари в Алания.  

Как протече мачът минута по минута вижте тук:

1' Начало на мача. 

3' Дълъг пас към Антон Огнянов, който излизаше сам срещу Янислав Иванов, но е в положение на засада. 

9' Центриране от фаул в наказателното поле на Берое, получи се разбъркване, след което Петьо Димитров се опита да стреля, но Жуниор Мапуку успя да избие топката. 

10' Мапуку пусна перфектен извеждащ пас към Атанас Зехиров, който стреля, но в страни от вратата на Янислав Иванов. 

15' Елиаш подаде добре към Атанас Зехиров, който се опита да намери Жуниор Мапуку, но защитник на Свиленград успя да чукне топката и да я изкара в корнер. 

16' Антон Огнянов стреля, получи се разбъркване пред вратата на Янислав Иванов, но топката в крайна сметка бе избита. 

19' Антон Огнянов центрира остро от фаул в наказателното поле на Свиленград, но защитник успя да избие топката в корнер преди с нея да играе Танко Дяков. 

21' Много хубав диагонален удар на Николай Петров, който насочи топката към горния ляв ъгъл на вратата на Илко Пиргов, но кълбото излезе в аут. 

24' Аласан Н'Диае подаде добре към Елиаш, който продължи към Крис Гади, а той стреля от границата на наказателното поле на Свиленград, но изпрати топката в страни от десния стълб на вратата на Янислав Иванов. 

29' Николай Петров стреля от малък ъгъл и слабо право в ръцете на Илко Пиргов. 

32' Хубав далечен удар на Жуниор Мапуку, но Янислав Иванов успя да избие топката в корнер. 

33' 1:0 Антон Огнянов вкара от пряк свобоен удар! Огнянов изпрати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Янислав Иванов с удар от около 23 метра.

35' Елиаш изведе по чудесен начин Крис Гади, който навлезе в наказателното поле на Свиленград, но стреля неточно в аут. 

36' Елиаш получи жълт картон за реплика към съдията. 

43' Елиаш подаде много добре към Аласан Н'Диае, който финтира защитник на Свиленград и излезе сам срещу Янислав Иванов, след което стреля, но вратарят успя да избие топката в корнер. 

44' Много хубав удар на Мапуку, но топката срещна главата на футболист на Свиленград. 

45' Край на първото полувреме. 1:0 за Берое.

46' Начало на второто полувреме.

48' 2:0 Жуниор Мапуку! Жуниор Мапуку получи топката в наказателното поле на Свиленград и този път не пропусна да вкара. 

53' Жуниор Мапуку стреля, но в страни от вратата на Свиленград. 

58' Жуниор Мапуку е изведен от Елиаш сам срещу вратаря, отправя удар, но стражът се намесва добре и избива. Кълбото попада в краката на Салим Керкар, който стреля, но покрай вратата.

66' 3:0 Атанас Зехиров! Атанас Зехиров стреля от фаул и изпрати топката неспасяемо във вратата на Свиленград. 

67' 4:0 Георги Костадинов! Аласан Н'Диае изведе Георги Костадинов зад отбраната на Свиленград. Той напредна, след което изпрати топката в долния десен ъгъл.

80' 5:0 Георги Костадинов! Георги Динков пресече пас и подаде към Георги Костадинов, който остана сам срещу вратаря на Свиленград и вкара за 5:0. 

87' Силен далечен удар на Аласан Н'Диае, но вратарят на Свиленград спаси. 

88' 6:0 Георги Костадинов! Хеттрик за Георги Костадинов! Аласан Н'Диае проби отдясно, след което центрира по земя за Салим Керкар, който стреля от границата на наказателното поле, но топката бе отбита от защитник и попада в Георги Костадинов, който от границата на малкото наказателно поле реализира шестия гол в мача и трети за него.

90+2 Край на мача!

Берое: 23. Илко Пиргов (30' - 22. Благой Макенджиев, 55' - 1. Михаил Михайлов), 18. Атанас Зехиров (68' - 19. Пламен Тенев), 5. Танко Дяков, 3. Владимир Зафиров (к) (68' - 6. Иво Иванов), 15. Георги Динков, 4. Аласан Н'Диае, 11. Крис Гади (68' - 28. Веселин Пенев), 21. Елиаш (62' - 27. Игор Джоман), 7. Антон Огнянов (46' - 26. Салим Керкар), 9. Станислав Костов, 30. Жуниор Мапуку (62' - 70. Георги Костадинов)

Свиленград: Янислав Иванов, Анастас Попов, Владислав Ямуков, Георги Петров, Адриян Минчев, Пейо Батинов, Петьо Димитров, Стоян Костадинов, Любомир Александров, Костадин Желев, Николай Петров

стадион: „Колодрума“