„Не мога да кажа категорично, но мисля, че срещата еше ползотворна дотолкова, че си изяснихме в някаква степен критерия и подхода, по който работи самата фирма. В сряда ще побучим въпросник, който да попълним и да върнем. След като се обобщят резултатите, може да коментираме нещо по-конкретно“, заяви финансовият директор на Левски Константин Баждеков след срещата по обсъждането на бъдещия формат на А група.

„Стана една дискусия, в която всеки, а и най-вече ние поставихме доста въпоси, които ни притесняват относно лицензирането и това, дали ще се спазват за всички еднакви правила, и дали ще се спазват наредбите и законите или ще се правят компромиси. За съжаление се формира мнение, че компромиси ще има, но трява да са разумни“, сподели още Баждеков и добави:

„За ЦСКА не е коментиран изобщо въпросът. Коментираше се форматът, за ЦСКА не е ставало дума.“

„Ние като клуб държим на добри условия на терените, а на стадионите да се осигуряват нормални условия за привържениците - за гостуващите най-вече, и да се спазват разпоредбите, които съществуват. Получихме уверение от БФС, че те ще пресктруктурират тяхната нормативна база. Бъдещият формат ще се определи от тези, които ще получат лиценз. Мисля, че трябва да се завишат много критериите, за да има еднакви условия“, коментира още Константин Баждеков и добави:

„Големите проблеми ще са и по двата въпроса предполагам - материалната база и финансовите критерии. От финансова гледна точка, ако се искат някакви безумни гаранции и условия, които не могат да изпълнят повече клубове, ще компрометираме бъдещата форма на първенство и тя няма да издъжи до края. Заявили са участие 17 клуба в момента. Съмнявам се, че всички ще издържат. Формат от около 12-14 клуба е разумен според мен стига да отговарят на условията. Поставих въпоса доколко футболният съюз е готов чисто нормативно, но ни увериха, че са готови. От БФС ни гарантираха, че няма да има компромиси по лицензирането, дано да е така.“