Президентът на Левски Тодор Батков заяви, че старши треньорът на Черно море Георги Иванов-Гонзо е добре дошъл в столичния гранд. Адвокатът подчерта, че бившият нападател на „сините“ ще може да пристигне на „Герена“ само ако изчисти отношенията си с варненския тим, като не е изключено Левски да плати неустойка, за да вземе Гонзо.

"Не е удобно да разкривам детайли, но вече казах, че Георги Иванов е добре дошъл още в този час. Все пак Левски му е родният клуб. Той тук се изгради и като футболист. Той се справя много добре в Черно море. Вчерашният мач показа, че всеки отбор ще има проблеми с тях в първата седмица. Той има ангажимент с другия клуб. Професионалният му лиценз е вписан в Черно море. Това е допълнително усложнение. Помните, че Карло Анчелоти имаше подобен проблем в ПСЖ, но в крайна сметка нещата се случиха. Гонзо е добре дошъл в Левски. Днес, сега и в тази секунда“, отсече Тодор Батков.

„Повече не искам да говоря, той трябва да си реши нещата. Знам, че ще е много полезен, ако се появи преди мача с ЦСКА, но това е положението. Съжалявам, че поставих колегите от Черно море в такова положение, излезе че едва ли не прехвърлям проблема от моята глава на тяхната. Дано ни разберат, защото това е неговият роден клуб. Безрезервно казвам, че се надявам да стане, искрено желая Гонзо да се върне в Левски“, добави адвокатът.

„Винаги почваме слабо първите два-три пролетни двубоя, след което помитаме всичко до края. Дано и сега да е така. Треньорът ме информира, че има промяна в поведението на футболистите. В предния мач, ако ЦСКА си бяха останали 11, сигурно щяхме ние да ги победим. След изгонването на техния човек, почнахме да играем по-слабо. Не е вярно това, което твърдяхте, че Тони Здравков е в щаба само заради лиценза. Той е най-опитен от тримата треньори, които имахме. Казвам го при цялото ми уважение и доверие към другите. Мисля, че той ще води Левски до края на сезона. Естествено като дойде Левски, той ще си решава, аз мога само да си кажа мнението“, добави Батков.

Той сподели, че не е наясно кога точно ще има юбилеен мач, тъй като на 25 май има избори за Европейски парламент и това може да създаде известни проблеми. Няма да отстъпвам и няма да позволя Левски да бъде забранен, както се е случвало два пъти в историята ни. Казвам го неслучайно. Единият път бе с прословутото решение на секретарията през 48-49 година, а вторият, когато ни прекръстиха на Витоша. Дано да няма трети път“, отбеляза още бизнесменът.

„Какво мога да кажа? Отправил съм покана, имам неговото съгласие, ако може веднага да дойде“, каза Батков. „Оттук нататък той има трудови правоотношения с друг клуб. Готов съм да платя неустойка, ако се наложи. Хората от Черно море заслужават уважение за това, което правят, също като Цветан Василев в Ботев и Кирил Домусчиев в Лудогорец. Нека от Разград да повторят славния път на Левски в Европа за радост на хората. Каквото съм казал, съм го казал, оттук насетне очаквам развитие и разбиране“, допълни той.

„Гонзо е добре дошъл в Левски в момента, в който си реши проблемите.“

„Утре май ще трябва да пътувам, защото имам голям проект, имам и инвеститор. Ще направя опит да дойда на дербито. Надявам се този проект да помогне на Левски. Аз имам много работа, опитвам се да движа няколко неща едновременно, за да изкарам пари за отбора. Можете да питате финансовият директор Константин Баждеков.“

„Дали „Газпром“ ще стане? Хайде да не ме питате, да не говорим за това. Ако има нещо и станат нещата, аз ще ви кажа. Дайте да си пожелаем утре Левски да победи“, заяви Батков.