Футболният мениджър Нелсон Алмейда призна пред Гонг, че Левски е отправил предложение към нападателя Салим Сисе, който е собственост на Спортинг Лисабон, но играе за втория тим. Агентът е солидна фигура и е част от значима агенция. Той е португалец и работи със Сисе.

„Има такова предложение, но сега не мога да говоря. Потърсете ме утре, защото не съм в Португалия. Прибирам се от Бразилия, така че може да се чуем утре. Сисе има такова предложение“, сподели пред Гонг Нелсон Алмейда.

Роденият в Гвинея нападател е част от Спортинг, но има епизодични изяви с първия тим. Неговата кариера стартира в нискоразреден италиански тим – Арецо. После преминава в Академика, където оставя добри впечатления. Това провокира трансфера в Спортинг, който е на стойност 300 000 евро. В определен момент грандът от столицата го преотстъпва в редиците на Арука, който също играе в елита на португалския шампионат.

През настоящия сезон Сисе има 16 мача със Спортинг Б, който играе във втора лига. Нападателят има три попадения от началото на кампанията. За последно Салим Сисе игра на 25 януари, когато влиза на мястото на Дигео Рубио в мач срещу Фарензе.