Представителите на Тръст Синя България и Национален клуб на привържениците на Левски Васил Колев и Владимир Владимиров подадоха оставки като членове на Управителния съвет на Левски. Това стана ясно след заседанието на ръководния орган. Освен това, стана ясно още, че задълженията на „сините“ за получаване на евролиценз се равняват на 805 хиляди лева.

Припомняме, че преди няколко дни Тръст Синя България и Национален клуб на привържениците заплашиха, че ще напуснат, ако собственикът на тима Тодор Батков не им прехвърли всички акции. Същевременно босът на "сините" не присъства на събранието. Адвокатът се намира в чужбина.

„На заседанието представителите на Тръст Синя България и Национален клуб на привържениците – Васил Колев и Владимир Владимиров, подадоха оставки. Не съм нито аз човекът, нито УС е орган, който може да приеме тези оставки. УС се назначава от Надзорния съвет. Ние бяхма информирани сега, те са депозирани, и Надзорния съвет има право да ги приеме. Считам, че работихме изключително коректно през последните два месеца. Всеки има различно мнение, спорили сме доста, но винаги сме стигали до единно решение, което сме считали, че е най-правилното за Левски. В резултат на това е сигурно и цифрата, която Васко показа. Проблемът е, че голяма част от постъпилите суми отидоха за погасяване на дългове. Не е похарчен нито един излишен лев. Заплатите са занижени доста, а и не ги получаваме“, започна Тонев.

„Цифрите и сумите свързани с лиценза на Левски са следните: Сумата, която Левски трябваше да покрие бе 1 600 000 лева. Почти 900 000 лева са изплатени и предовогорени, и разсрочени. 805 хиляди лева делят Левски от евролиценза. Родната комисия до голяма степен уеднакви критериите с тези на УЕФА, така че тази сума в голяма степен важи и за лиценз в нашия шампионат. Но да кажем, че сумата за лиценз за нашия шампионат е малко по-малка. Това е реалността“, каза още Тонев.