Един от най-опитните баскетболисти в НБА и сред най-добрите подавачи в Лигата Стив Неш обяви, че почти сигурно дните му на професионален играч са приключили. Той в момента има договор с Лос Анджелис Лейкърс. 

Роденият в Йоханесбург ветеран има договор с "Езерняците" до края на сезона, според който ще получи 10 млн. долара, въпреки че не изигра нито един мач за тима през кампанията. Ако обаче прекрати кариерата си преди края на редовния сезон, той няма да получи нищо. 

За всички е ясно, че той повече няма да играе през тази кампания, а той доста йезуитски го обяви пред медиите в САЩ. Той обяви, че ще направи един последен опит да играе за Лейкърс, но не е оптимист, че ще успее. 

"За съжаление, един последен опит в НБА е прекалено далеч от мен. Ако изиграя един мач, после един месец няма да съм на линия, защото болките в гърба ми са ужасяващи. Но аз никога не съм работил повече, отколкото през тези последни две години."

"Но трябва да си призная явно, че това няма да го бъде. Тежко ми е, но трябва да приема, че по всяка вероятност няма да ме бъде повече на терена. Макар че ми се иска поне още малко да поиграя", сподели Неш.