Една от големите звезди на Оклахома Сити Тъндър Ръсел Уестбруук влезе в болница в Портланд. Това стана само няколко минути след края на мача на неговия тим с местния Трейлблейзърс. 

Гардът пострада след удар с коляно в главата от неговия съотборник Андре Робърсън няколко секунди преди края на двубоя. "Гръмотевиците" загубиха мача в Портланд със 112:115. 

Уестбруук е със съмнения за счупена скула и затова е задържан за няколко часа в лечебното заведение. Един от зъбите му също е пострадал. Очаква се по-късно през деня да има повече информация за състоянието му, но по всичко личи, че няма да има сериозни проблеми. 

Звездата на Тъндър направи страхотен мач срещу Трейлблейзърс, като вкара 40 точки и реализира третия си пореден трипъл-дабъл след 13 борби и 11 асистенции. Надеждите са той да е на линия за следващия мач на тима. 

Оклахома се изправя в неделя срещу един от най-слабите отбори в НБА Лос Анджелис Лейкърс. Аут от този мач е топреализаторът на тима Кевин Дюрант заради травма в стъпалото, а центърът Енис Картър е аут заради разтежение в бедрото. Това прави завръщането на Уестбруук жизненоважно.