Отборът на Голдън Стейт Уориърс се класира за полуфиналите в Западната конференция на Националната баскетболна асоциация.

Това стана факт, след като рано тази сутрин „воините” сразиха като домакин със 114:81 Хюстън Рокетс и по този начин затвориха серията с 4-1 победи.

Въпреки липсата на голямата си звезда Стеф Къри, шампионите не срещнаха особени трудности в двубой номер „5”, побеждавайки категорично своя съперник. Клей Томпсън бе най-резултатен за тима от Оукланд с 27 точки, от които 7 тройки. С 16 пункта пък се отличи Шон Ливингстън. За „ракетите” с 35 точки, 6 борби и 6 асистенции завърши Джеймс Хардън, но дори и неговото представяне не бе достатъчно на гостите, за да избегнат елиминацията.

В друг мач от плейофите Портланд Трейл Блейзърс поведе за първи път в серията срещу ЛА Клипърс. Играчите на Тери Стотс победиха като гост със 108:98 и вече водят с 3-2 победи. Въпреки отсъствието на двамата си най-добри играчи Крис Пол и Блейк Грифин, „ножиците” опитаха да се противопоставят на своя съперник, но без успех.

Си Джей МакКълъм вкара 27 точки за победата, докато Деймиън Лилард се отличи с 22. За домакините 19 точки вкара Джей Джей Редик. Следващият мач е в Портланд, като при нов успех „блейзърите” ще се класират за следващата фаза.

В плейофите на Изток Шарлът Хорнетс победи като гост Маями Хийт 90:88 и също поведе в серията с 3-2 победи. С 17 точки за победителите приключи крилото Марвин Уилямс, към които добави и 8 борби. За „горещите” Дуейн Уейд вкара 25. /БГНЕС