Оклахома Сити се наложи със 103:97 в четвъртата среща от серията в първия кръг на плейофите в НБА над шампиона Далас и го елиминира още в първия кръг. Оклахома спечели с 4-0 победи, а победата в последния мач дойде със силна четвърта част, в която Тъндър вкараха 35 точки срещу само 16 за шампионите от Далас.

Далас водеше с 13 точки аванс в средата на третата четвърт, но поредица от 12:0 в полза на Оклахома доведе до равенство. За победителите резервата Джеймс Хардън вкара 29 точки, а Кевин Дюрант завърши с 24 и 11 борби. За Далас на ниво беше единствено Дирк Новицки, който завърши мача с 34 точки. В Солт Лейк Сити Сан Антонио постигна трета победа от три мача над Юта, като този път се наложи със 102:90. Тони Паркър вкара 27 точки за успеха на шпорите, 16 от които в последната част.

Пред Юта има предизвикателство да станат първия отбор, който е обърнал развоя на серията след три поредни поражения в първите мачове. Иначе за тях Ал Джеферсън и Дивайн Харис вкараха по 21 точки. Клипърс измъкна с много характер победа с 87:86 на собствен терен срещу Мемфис Гризлис, като Крис Пол вкара 24 точки и подаде 11 асистенции. Клипърс сега води с 2-1 победи в серията, като това беше тяхна първа домакинска победа в плейофите от 6 години насам.

Блейк Грифин вкара 17 точки за победителите, но в защита беше много полезен, включително и с решителната блокада в последните секунди срещу опита на Руди Гей да вкара. Домакините имаха леко предимство през цялото време, но така и не успяха по-рано да решат всичко. Те поведоха с 86:80 след два поредни успешни наказателни удара на Пол, но Руди Гей вкара тройка 12.6 секунди преди края. След това домакините пропуснаха три от четири наказателни удара, а Гей вкара нова тройка, но за повече нямаше време.

На Изток Индиана поведе с 3-1 победи над Орландо, като спечели като гост четвъртия мач със 101:99 след продължение. Грант Хил донесе успеха на Пейсърс 2.2 секунди преди края на допълнителното време, след като вкара два наказателни удара. Иначе гостите имаха убийствена преднина от 19 точки в началото на третата част, но в края пък Орландо можеше и да идзлезе краен победител. Глен Дейвис обаче не успя да вкара.

Дейвид Уест завърши с 26 точки за Индиана, включително 12 в последната част и 4 в продължението. Дани Грейнджър добави 21, а за домакините Джейсън Ричардсън вкара 25.