Ръководството на НБА обяви тавана на заплатите за новия сезон. Той е рекордно висок, в сравнение с всичките кампании досега. Максималните пари, които отборите ще могат да заделят за заплати, ще е феноменалните 70 млн. долара. 

Досега тимовете можеха да плащат общо 63.1 млн. долара на баскетболистите си. Очакваше се увеличението да е с по-малко от 10% за предстоящата кампания, но всъщност то е цели 11%. 

Зоната на т.нар. "данък лукс" над тавана на заплатите се увеличава с 10.3% и вече е 84.7 млн. долара. Финансовите правила за новата кампания влязат в сила от полунощ тази вечер и ще са в сила до края на юни догодина. 

След това се очаква ново увеличение на тавана на заплатите за отборите, като то трябва да стигне феноменалните 90 млн. долара за сезон 2016/2017. За 2017/2018 вече се очаква да бъде премината и психологическата граница от 100 млн. долара. 

Това увеличение на тавана на заплатите за отборите стана възможно заради влизането в сила на новия договор за телевизионните права, който също е с рекордни стойности и увеличава драстично приходите на 30-те тима в НБА.