Майкъл Картър-Уилямс реализира 22 точки и подаде 8 асистенции за победата на Милуоки с 94:88 като гост срещу Чикаго в първия кръг на плейофите в Източната конференция на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада. Чикаго води с 3:2 победи, а Крис Мидълтън добави още 21 точки за ценния успех на Бъкс, който попречи на домакините да спечелят в серията. Пау Гасол завърши с 25 точки и 10 борби за Булс, а съотборникът му Джими Бътлър добави още 20 точки.

Чикаго водеше с 3:0 успеха в серията, но сега ще трябва да играе шести мач, за да отстрани своя по-скромен съперник. Милуоки водеше с 9 точки, но авансът на отбора беше намален до 3 в края на двубоя. Все пак Бъкс показа по-добра стрелба в последните минути и закономерно се поздрави с ценната победа. Милуоки е домакин на шестия мач между двата състава.

В друга среща от елиминациите на Изток отборът на Бруклин победи у дома със 120:115 след продължение срещу Атланта. Резултатът в серията е равен 2:2 победи. Дерън Уилямс реализира 35 точки за втория пореден успех в полза на Нетс. Брук Лопес добави още 26 точки и 10 борби за успеха на Бруклин. В редовното време съперниците завършиха 104:104, Боян Богданович вкара важна тройка в началото на допълнителния период. Джеф Тийг реализира 20 точки и подаде 11 асистенции за Хоукс. Съотборникът му ДеМар Керъл добави още 20 точки и 9 борби.

В Западната конференция съставът на Портланд победи у дома със 99:92 срещу Мемфис. Деймиън Лилард реализира 32 точки за победителите, които изостават с 1:3 в серията. ЛаМаркъс Олдридж добави още 18 точки и 12 борби за ценния успех на Блейзърс. Мач номер 5 то серията между двата тима е в понеделник в Мемфис. Марк Гасол беше най-резултатен за Гризлис с 21 точки./БТА