Мемфис надделя над победителя от редовния сезон Голдън Стейт с 97:90 като гост и изравни на 1:1 победи резултата в плейофната серия от втория кръг в Западната конференция на Националната баскетболна асоциация.

Майк Конли се отличи с 22 точки за успеха, а Зак Рандолф добави 20 точки и 7 борби.

Стеф Къри, който в началото на седмицата беше определен за най-добър играч в лигата през сезона, беше лидер за домакините с 19 точки, 6 асистенции и 5 борби. Дреймънд Грийн добави 14 точки и 12 борби, но това не беше достатъчно.

Мемфис пое контрола върху мача от от началото, а на почивката водеше с 50:39. Малко след почивката гостите взеха аванс от 16 точки при 61:45, а усилията на Голдън Стейт до края стигнаха само до малко по-почетна загуба.

Шампионът от редовния сезон в Източната конференция Атланта спечели със 106:90 срещу гостуващия Вашингтон и изравни на 1:1 победи резултата в серията.

ДеМар Каръл завърши с 22 точки за успеха, а Пол Милсап допринесе с 18 точки и 11 борби.

Рамон Сешънс беше най-резултатен за столичани с 21 точки, а Брадли Бийл добави 20 точки и 7 асистенции, но Вашингтон не успя да се противопостави сериозно в отсъствието на звездата си Джон Уол, който пропусна мача заради контузия на лявата ръка./БТА