Тази нощ в НБА се изиграха 13 двубоя, като 12 от тях приключиха с победа за гостите. Единственият домакин, който успя да запише успех бе Сан Антонио, след като шампионите разгромиха Оклахома Сити със 130:91.

Седмина играчи на домакините завършиха с над 10 точки, като най-резултатен бе Тони Паркър. Французинът отбеляза 21, а сънародникът му Борис Диау добави 19. Тим Дънкан остана с 16, докато Кауай Леонард вкара още 14 за изразителния успех. Играчите на Грег Попович не оставиха никакви шансове на опонентите си, като в един момент разликата достигна цели 44 точки.

Освен страхотната игра в нападение, шампионите показаха и отлична защита, като позволиха на звездата на гостите Ръсел Уестбрук да вкара едва 16 точки. Победата е 11-та за Сан Антонио в последните 13 мача, докато за Оклахома това е първо поражение след серия от 4 поредни спечелени двубоя.

В дербито на тимовете, намиращи се на второ място в своите конференции, тимът от Изтока - Кливланд, се наложи като гост над Мемфис със 111:89. Водени от 22-годишния Кайри Ървинг, който реализира 24 точки, гостите не срещнаха особени затруднения срещу коравия си противник и стигнаха лесно до успеха с 22 точки. Голямата разлика в мача дойде през втората и третата част, които бяха спечелени от Кливланд с 10 и 12 точки съответно. За победителите Кевин Лав добави 22 точки и 10 борби, а ЛеБрон Джеймс вкара още 20 точки. За Мемфис двама европейци бяха най-резултатни. Испанецът Марк Гасол реализира 18 точки, докато словенският гард Бено Удрих завърши с 15.

В една от най-оспорваните срещи от снощи Хюстън победи като гост Ню Орлиънс с 95:93, като "ракетите" наваксаха изоставане от 17 точки. Двубоят ще се запомни и със завръщането в игра на центъра на Хюстън Дуайт Хауърд, който пропусна последните 26 мача на тима си заради контузия в дясното коляно. Хауърд завърши срещата с 4 точки, 7 борби, 2 асистенции и 1 чадър, но престоя на терена по-малко от 17 минути. Най-полезен за победителите бе Джеймс Хардън, който вкара 25 точки. 22 добави Тревър Ариза, а литовецът Донатас Мотеюнас завърши с 21. За домакините от Ню Орлиънс, които допуснаха четвърто поредно поражение и са почти сигурно аут от плейофите, с 28 точки завърши Тайрик Евънс, а звездата Антъни Дейвис остана с 24./БТА