Седмица след като се завърна в Кливланд най-голямата суперзвезда на световния баскетбол Леброн Джеймс е изправен пред трудно решение. 203-сантиметровото крило прибегна до допитване сред феновете си в социалните мрежи Instragram и Twitter в избора на номер, който да постави на екипа си.

“6 или 23?”, попита Краля, обръщайки се към милионите си последователи.

29-годишният баскетболист заложи на №6 докато носи екипа на Маями и САЩ през последните четири години. Изборът му не е случаен. Той е свързан с един от синовете му, който е роден на 6 октомври, напомня bball.bg.

След като избран в драфта през 2003 г. от Кливланд, Леброн залага на №23, който носи гордo през първите си седем сезона в НБА и в чест на легендата Майкъл Джордан.

Преди седмица двукратният шампион с Маями и MVP на финалите в лигата през 2012 и 2013 г. взе решение да се завърне у дома. Джеймс подписа двугодишен договор с “кавалерите” на стойност $ 42.1 млн.

В родния му град Акрон готвят грандиозно посрещане за суперзвездата, което ще се състои на 8 август. Преди това обаче Леброн ще пътува до Китай заради ангажимент към светоизвестната спортна марка Nike.