Стивън Къри е най-добрият играч за сезона в първенството на Националната баскетболна лига на САЩ и Канада (НБА). Гардът на Голдън Стейт, който счупи рекорда за точни изстрели от тройката в рамките на един сезон, е носителят на титлата "най-полезен играч" за кампания 2014/2015, обявиха от лигата в понеделник вечер - ден преди плейофа на Уориърс срещу Мемфис. 

Къри финишира редовния сезон в НБА начело на класациите по точки, асистенции и отнети топки, с което стана и вторият баскетболист в историята на Уориърс с титлата за най-добър играч. Първият е големият Уилт Чембърлейн, който заслужи приза през 1960 година, когато тимът беше ситуиран във Филаделфия. 

Стеф Къри, който помогна за първото място на Голдън Стейт в редовния сезон на НБА, изпревари в класацията Джеймс Хардън от Хюстън, Леброн Джеймс от Кливланд, Ръсъл Уестбруук от Оклахома Сити и Антъни Дейвис от Ню Орлиънс. Гардът на Голдън Стейт завърши редовния сезон средно с по 23.8 точки на мач, към които добави по 7.7 асистенции и рекордните за собствената си кариера 2.04 отнети топки. Той записа и по 4.3 спечелени борби средно на мач.

27-годишният Къри се отличи най-вече с 286-те тройки, които наниза в противниковите кошове. С това той счупи собствения си рекорд, рекорд и за НБА, с 272 точни изстрела от разстояние. 

Процентът в неговата стрелба от тройката е 44.3, а като цяло от игра той завърши с 48.7. Къри също така е първи в стрелбата след нарушение с 91.4 процента, като той дори вкара 52 поредни коша от бялата линия между 9 март и 4 април. Това е негов личен рекорд. /БТА