Шампионите на Националната баскетболна асоциация Голдън Стейт обявиха, че са подписали договор с Дреймънд Грийн за пет години и той остава в отбора. Предишните публикации в медиите бяха с насоката, че разговорите са стигнали до задънена улица, но Грийн публикува свое лично видео обръщение, в което казва, че е щастлив да бъде част от отбора. 

"Горд съм да обявя, че аз ще бъда Уориър в следващите пет години", казва Грийн. "Бяха дълги преговори, за да достигнем до този етап. Винаги се старая да преодолея съмненията и да използвам шансовете, които ми се дават. И да бъда в тази позиция сега, да подпиша отново и за дълъг период с Уориърс е страхотно. Това е клубът, който обичам. Беше невероятно изживяване да спечелим заедно шампионската титла и аз да бъда част от отбора", споделя още Дреймънд Грийн.

25-годишният Грийн има 79 мача като титуляр за отбора през миналия сезон. Показателите му средно на мач са 11.7 точки, 8.2 борби и 3.7 асистенции, като успеваемостта при стрелбата е 44.3 процента. Той остана втори в класацията за най-добре играещ баскетболист в дефанзивен план в Лигата през сезона. 

В плейофите Грийн регистрира 13.7 точки средно на мач, 10.1 борби и 5.2 асистенции. В мач номер 6 за титлата пък записа трипъл-дабъл и беше с основен принос за успеха. /БТА