Тимът на Кливланд Кавалиърс, който загуби финала в НБА през юни, обяви, че гардът Матю Делаведова остава в отбора за още един сезон. Австралиецът, чиято звезда изгря именно във финалната серия срещу Голдън Стейт, когато Кайри Ървинг се контузи тежко, преподписа срещу 1,2 милиона долара. По време на плейофите Делаведова записа средно по 7,2 точки и 2,7 асистенции на мач и се отличи с енергията си и ефективната си игра в защита.

Шампионът за 2011 година Далас Маверикс пък привлече в редиците си центъра Самюел Далъмбърт. 34-годишният хаитянин игра преди две години за тексаския тим, а след това бе включен в сделката за Тайсън Чандлър и бе пратен в Ню Йорк. Но след като Далас загуби Чандлър в началото на месеца, тъй като той пое в посока Финикс, "маврите" се оказаха в сложна ситуация и изглежда Далъмбърт ще бъде търсеното решение в подкошието, където ще се конкурира с грузинеца Заза Пачулия.

В същото време Индиана Пейсърс и центърът Лавой Алън се разбраха за нов договор, който да задържи играча в Индианаполис през следващите два сезона. Новият контракт ще носи по 3 милиона долара годишно на Алън, който в 5-годишната си кариера в НБА има средно по 5 точки и 4,8 борби. /БТА