Младежкият национален отбор по баскетбол стартира днес участието си на Европейското първенство в Италия. Момчетата на Людмил Хаджисотиров са единственият ни останал тим в Дивизия А на европейския баскетбол, и ще се борят за оставане в елита в много тежка група.

Първият ни съперник в курортния град Линяно Сабиадоро е Израел, а мачът е от 15.15 часа, българско време. Интересното е, че съветник на израелците е бившият селекционер на мъжкия ни представителен отбор Пини Гершон.

България е в група А, още с Гърция, Сърбия и Латвия.

С новия формат на първенството, от Дивизия А ще отпаднат цели седем отбора, което прави задачата на България много трудна, но не и неизпълнима. Баскетболистите на Удо Хаджисотиров изиграха няколко много добри контроли, и ще се опитат да запазят мястото на тима ни сред най-добрите.

Помощници на Хаджисотиров за Георги Давидов и Даниел Клечков, а Росен Барчовски е консултант на тима. Физиотерапевт е Георги Митрев.

12-те, които ще представят България на Евробаскет 2015 за младежи: Адриян Секулов (Рилски спортист), Евгени Хаджирусев (Дунав Русе), Александър Илиев (Лукойл Академик), Ивко Ивков (Академик Благоевград), Радослав Кочев (Балкан), Александър Милов (Рилски спортист), Димитър Димитров (Франция), Ангел Пейчинов (Черно море Порт Варна), Кристиян Ставрев (САЩ), Николай Вангелов (Италия), Николай Георгиев (Лукойл Академик) и Румен Василев (Лукойл Академик).