Наставникът на баскетболния Берое Любомир Минчев, който бе сред вариантите за национален селекционер преди от родната федерация да обявят избора на израелеца Шарон Друкер коментира създалата се ситуацията след тиражираните в Израел думи на Друкер, че не е сигурен, че ще поеме България.

„Първоначално не повярвах на новината. Стори ми се доста глупаво и смешно такова нещо, защото мислех, че всичко вече е уредено. Обаче, когато прочетох, че го цитират в израелските медии мога да кажа, че съм изненадан”, заяви Любомир Минчев и продължи:

„За щаб и подобни, не мога да си мисля изобщо такива неща. Лично с мен никой нищо не е говорил. Нека първо се случи, пък тогава ще мислим. Не съм говорил с абсолютно никой и определено новината ме изненада много. Не искам да разсъждавам предварително за нещо, което не може и да не се случи.”

По повод клубния си тим Берое, който бе избран за номер 1 за месеца, Любо Минчев коментира:

„Нямаме поставени цели. Гледаме мач за мач и колкото и клиширано да звучи апетитът идва с яденето. За мен това да се борим за място в топ 4 и за разпределението на медалите е доста голям успех.”

„В началото на сезона казах, че ние не разполагаме със силни единици, както примерно имахме през миналата година. Но въпреки липсата на такива играчи, смятам, че този отбор е по-добър. Характерът, който показваме на игрището и фактът, че не се предаваме до самия край е нещото, което ни помага изключително много”, сподели още треньорът. /БГНЕС


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS