Юношеският национален отбор по баскетбол регистрира две победи над сборен сръбски отбор от Лесковац в петък и събота, като част от подготовката си за Европейското първенство, Дивизия Б.

Победите дойдоха за самочувствие на водения от Михаил Михайлов тим, след трите загуби на приятелски турнир в Румъния преди дни.

В игра в първия мач се появиха всички останали в лагера 14 състезатели, а във втория двубой не играха Спас Николов и Кристиян Кръстев.

В петък България постигна доста по-убедителен успех, с 88:68, като почти през цялото време водеше с двуцифрен аванс. Доброто първо полувреме обаче не бе последвано от силно второ, и 20-те минути след почивката бяха доста разочароващи.

В събота българските юноши се нуждаеха от продължение, за да бият, със 76:73, след като изоставаха през всичките 40 минути. Едва в края резултатът бе изравнен, а за първи път нашите баскетболистите поведоха в добавените 5 минути.

Цветомир Акимов бе топреализатор за България и в двата мача, в първия с 15, а във втория с 18. В петък с по 12 точки за нашия тим приключиха и Спас Николов и Здравко Христов, а Асен Попов завърши с 10 точки и седем борби. Всички 14 състезатели се записаха поне с по точка. В съботната среща, 15 точки реализира и Николай Николов, 12 добави Цветомир Куртев. И в двете проверки обаче юношите направиха 20 и повече грешки.

Никола Тодорович впечатли от сръбския състав, особено в първата среща.

Европейското за юноши започва на 23 юли, в Австрия, а България е в група с Естония, Англия, Албания, Швейцария и Полша.