Баскетболистът Христо Николов остава в Полша и през следващия сезон. Двуметровото крило ще продължи да носи екипа на участника в Първа лига Стал Остров Виелкополски, съобщава официалният сайт на клуба.

“Радвам се, че оставам в Остров. Аз и семейството ми се чувстваме добре в Полша. Имах оферти и от други тимове, но реших да продължа с настоящия си отбор. Клубът се развива и искам да участвам в този процес за в бъдеще”, споделя Христо Николов, цитиран от bball.bg.

Бургазлията се присъедини към Стал Остров Виелкополски в края на миналата година и през последните месеци се превърна в един от основните играчи на тима. През 2015/2016 Христо Николов записва средно по 13.9 точки и 4.5 борби в 22 мача на полската Първа лига.

През последната година капитанът на националния ни отбор бе част и от Левски и от румънския Тимишиоара, който обаче бе принуден да напусне заради финансовата криза в клуба.

В кариерата си досега Христо Николов защитава още цветовете на словенския Олимпия Любляна, френския По-Ортез, румънските Клуж и Стяуа, унгарския Солнок, както и на българските Лукойл Академик и ЦСКА.