Балканската лига по баскетбол започна подготовката за новия сезон 2015/2016, като всички документи вече са изпратени до федерациите на страните, чиито отбори участваха в предишния сезон.

Повечето състави от сезон 2014/2015 искат да останат част от международния турнир и в момента ръководството на лигата разговаря с тях. Има преговори с Рилски спортист и Куманово, както и в Кожув,Морнар, Сутеска и Теодо. Всички те се очаква да потвърдят участието си. В следващите две седмици повечето федерации и съответни лиги на отборите имат срещи и след тях клубовете ще трябва да изпратят писмено потвърждение, според правилника на Балканската лига.

Косовските Сигал Прищина и КБ Пея също имат интерес към турнира, но поради факта, че има трети отбор от Косово, който иска да се включи, случаят ще бъде преразгледан, преди да се вземе решение, съобщават от Балканската лига. КБ Башкими от град Призрен е изпратил официална заявка за участие в лигата, подкрепена от косовската федерация.

Българският Рилски спортист също има желание отново да бъде част от Балканска лигата. В момента от лигата очакват и официално писмо от президента на българската федерация по баскетбол Георги Глушков.

Новият сезон на Балканската лига ще започне на 13-и октомври 2015, а двата финални мача ще бъдат съответно на 12-и и 20-и април 2016 година.