Ръководството на Балканската лига подготви някои промени за предстоящия сезон 2015/2016. Една от новостите е свързана с регистрацията на чужденците. Всеки един отбор ще има право да сложи петима чужденци в списъка за даден мач, като ще е без значение дали те са от Европа или не. На терена обаче задължително ще трябва да има по един състезател, който има право да участва в националния отбор на страната, която представлява клуба.

Друга промяна, която бе направена е свързана с календара и е по искане на ФИБА и националните федерации. Изискването е сезонът да не продължава след края на март, като за месец април могат да останат само финалните срещи. Така новият сезон 2015/2016 ще започне на 13 октомври тази година, а кръг 2 от полуфиналните серии ще приключи на 30 март 2016. Двете финални срещи са предвидени за 12 и 20 април на следващата година, съобщи bgbasket.com.

Системата на турнира ще остане същата, както и през миналия сезон. Тя получи одобрение от клубове и федерации и показа, че е успешна. В края на месец юни или в първите дни на юли ще стане ясно дали лигата ще има 10 или 12 отбора. Със сигурност обаче тимовете няма да са повече от 12.