Баскетболният шампион Левски посреща босненския Игокеа в среща от 23-я кръг на Адриатическата лига. Двубоят е утре от 19.00 часа в зала "Универсиада". 

"Сините" са на последно място в класирането с един успех от 22 мача, а Игокеа е на 12-о място със 7 успеха и 15 поражения. 

Игокеа победи Левски с 87:54 точки в първия мач между двата отбора. Треньор на босненския тим е бившият наставник на Лукойл Академик Желко Лукаич. 

“Ние трябва да бъдем много внимателни в София. След дълга лоша серия постигнахме няколко победи. Левски е един типичен български отбор. Когато са домакините те не се страхуват от никой. Те са един от най-популярните клубове в българското първенство. Това, че треньорът призова феновете да бъдат в залата говори много за техните амбиции. Левски няма какво да губи и се подготвя за българското първенство. Ние искаме да продължим печелившата си серия и ще опитаме да спечелим”, каза Лукаич преди мача. 

“Левски е на последно място в класирането с една победа от началото на сезона, но има доста промени в състава и съм сигурен, че ще се опитат да победят утре”, добави баскетболистът на Игокеа Марко Чакаревич. /БТА