Баскетболният ЦСКА Москва не успява да оправдае огромния си бюджет вече четири поредни години, а ръководството на клуба вече мисли за различни варианти, за да промени тази тенденция. Руснаците бяха сред фаворитите във Финалната четворка, но отпаднаха на полуфиналите в последните четири издания, последното от които бе в Мадрид в средата на май. Тогава ЦСКА загуби от Олимпиакос в единия полуфинал и в крайна сметка стигна до бронза, побеждавайки Фенербахче.

„Започвам да се съгласявам с идеята да ангажираме психолог. Най-сериозно ще дискутираме върху това. Трябва ни силна личност, която да е в състояние да спечели доверието на играчите, особено на чужденците“, сподели босът на руснаците Андрей Ватутин.

Андрей Кириленко

източник: БГНЕС

„Това обаче не може да е единственото решение. Трябва ни двоен подход. След финала в Мадрид говорих с Василис Спанулис и се обединихме до извода, че става въпрос за психология. Неговото мнение е, че ако даден баскетболист има характер на лидер, тогава ще поже да понесе играта под такова напрежение, а ако не – тогава му трябва психолог. Не знам... Може би трябва преди да подписваме договор с играчите, да минават през определени стресови ситуации, за да се види как реагират... Все пак наясно съм, че никога не се знае как ще се представят на Файнъл Фор“, коментира още Ватутин, който бе попитан за плеймейкъра Милош Теодосич и заяви:

Тео Папалукас и Милош Теодосич

източник: БГНЕС

„Не е редно да се търсят виновници. Да, статистически погледнато Милош не се представи добре на този, а и на миналия Фанъл Фор. Но не е редно да виним него за неуспеха. Вярваме във всеки наш играч. Теодосич имаше отличен сезон, а спечели място в идеалната петица на Евролигата. Без него не бихме играли в Мадрид.“