Цървена звезда е първият финалист в Адриатическата лига, след като отстрани вечния враг Партизан с 3-1 победи в плейофна серия.

В четвъртата среща, играна в "Пионир" пред публика на Партизан, "звездашите" водеха играта през цялото време, и заслужено стигнаха до успеха с 81:73.

Партизан започна добре двубоя, но след като изравни играта, Звезда взе превес, водеше на почивката, и през второто полувреме контролираше събитията на терена. В последните минути "черно-белите" вече се бяха предали, въпреки че разликата не бе съкрушителна.

Нов силен мач изигра Чарлз Дженкинс, завършил с 19 точки за Цървена звезда, като американецът бе най-добрият играч на "червено-белите" в цялата серия. 19 точки добави и Маркъс Уилямс. За Партизан Едо Мурич отбеляза 25 точки.

След края на срещата, не се мина и без типичните за вечното дерби скандали, и старши треньорът на Партизан Душко Вуйошевич влезе в ръкопашна схватка с фен на Звезда в коридорите на "Пионир", а за негово нещастие, всичко се видя на живо в ефир, тъй като стана зад гърба на даващия интервю капитан на победителите Лука Митрович.

Цървена звезда ще очаква своя съперник във финала измежду Будучност и Цедевита, които ще играят пети мач, на 22 април.

Мястото на Звезда на финал означава и място в Евролигата догодина.