Баскетболният тим на Барселона положи извънредни усилия, за да спечели домакинството срещу Баскония от третия кръг на испанското първенството. У дома каталунците се нуждаеха от продължение, за да се наложат с 98:92.

В редовното време срещата завърши при равенство 84:84, а българският национал Александър Везенков записа 13 минути игрово време, но не успя да се разпише. Той направи едва един опит от зоната за три точки и записа 3 борби на сметката си.

Момчетата на Йоргос Барцокас държаха мача в ръцете си на почивката, на която се оттеглиха при аванс от 53:47. През второто полувреме обаче Баскония започна да обръща събитията в своя полза. Ключов се оказа завършекът на третата четвърт – Барса имаше преднина от 70:60, но допусна 7 безответни точки за съперника.

Младият гард на Барса Стефан Пено

източник: БГНЕС

В началото на последната четвърт Баскония дори за първи път излезе напред в резултата (70:71), а голямото надлъгване прати срещата в продължения. Там вече домакините бяха доста по-категорично. Още до средата на 5-те допълнителни минути каталунците поведоха с 94:88, след което беше въпрос просто да поддържат преднината си.

Най-резултатен за Барса бе Джъстин Долман, който вкара 24 точки за успеха. Тайръс Райс добави 20, а по 14 добавиха Хуан Карлос Наваро и Анте Томич.

За Баскония над всички беше Андреа Барняни с 18 точки.