Босът на новия баскетболен шампион Валентин Златев отхвърли за пореден път възможността да прояви интерес към инвестиции във футбола. „Не вярвайте на слухове. Не, няма да се занимавам с футбол“, категоричен бе Златев след финала на баскетболното първенство, в който Лукойл Академик спечели с 3:2 победи серията за титлата срещу Балкан Ботевград.

„Отборът игра добре и ги поздравявам още веднъж. Най-големият победител в тези пет срещи беше публиката, защото следахме един силен и спортсменски финал в баскетболното първенство. Нашата политика ще е да разчитаме на млади български играчи. Има проекта за по-голяма зала, надявам се скоро да го реализираме“, коментира Валентин Златев и потвърди, че тимът ще се цели в участие в евротурнирите, а клубът ще продължи да залага на треньора Тони Дечев.

„Нашата цел е да участваме в европейските турнири, много залагам на Тони Дечев – млад български треньор.Човекът, който най-много преживяваше днес беше Тодор Стойков. Според мен той доказва, че освен голям спортист, ще стане и голям ръководител и мениджър.“

Златев опроверга и появили се слухове за общ проект между Правец и Ботевград. „Ще провалим първенството. Балкан е силен отбор и не крия, че имам пристрастия към него. Това, че сме близо двата града, само може да помага. Ботевград е стара баскетболна школа“, каза Валентин Златев.