Старши треньорът на Лукойл Академик Тони Дечев бе доволен след втората победа над Балкан във финалната серия от мъжкото баскетболно първенство.

 "Няма нещо, което да не ми хареса. Аз ви казах и предишния път, че в плейофите е най-важно да победиш. С колко точки няма никакво значение. Вчера бяха 2, днес бяха 30 по едно време. Но накрая една победа се брои за една победа и важното е, че резултатът е 2-0 за нас и отиваме в Ботевград, за да изиграем третия мач и се надявам там да бъде последната ни стъпка. Ако опонентът не ни разреши, ще трябва да играем още и трябва да бъдем готови за това нещо." това обясни наставникът на шампионите минути след втория успех на собствен терен.

"Ние отиваме там да играем за победа, но не трябва да бъде успокоение, че водим с 2-0, а дотолкова да помогне на играчите да не са толкова напрегнати, защото знаем, че в Ботевград се играе трудно. Предполагам, че залага ще бъде пълна, те също го знаят и трябва да бъдем пределно мобилизирани и ако можем да изиграем мача по начина, по който изиграхме този днес, надявам се да се поздравим накрая с победа."

Центърът Желко Шакич добави: "Първо искам да благодаря на феновете, на нашите и на техните, те бяха страхотни. Също така искам да благодаря на моя отбор. Играхме много добре в днешния мач, играхме добре в защита, направихме важни стрелби. Това е играта от първите два мача вкъщи, след това ще видим.Гледаме мач за мач, както се казва да поведем и отиваме в мач №3  да го спечелим. Първият мач не бяхме достатъчно добри в защита и в нападение пропуснахме доста стрелби, но в края на мача успяхме да спечелим. Сега играхме много силно, много добре си движихме топката. Това е нашата игра и се надявам, че това ще бъде още по-добре в неделя".