Селекционерът на България Тити Папазов заяви след победата с 58:55 срещу Естония в София. Треньорът призна, че ще бъде много трудно за възпитаниците му в Талин в неделя, но увери, че тимът ще търси само и единствено победата.

„Искаше ми се да постигнем малко повече. Имаше психологически момент в четвъртата част, когато водихме с 9 точки, но не успяхме да го прескочим. За съжаление с оглед на показаното резултатът е справедлив“, коментира Папазов.

„Отборите са равностойни. Факторът домакинство ще бъде решаващ. Отиваме обаче с единствената мисъл да спечелим реванша. Видяхте, че двата са тима много равностойни. В края на краищата феновете ще помагат, но няма да могат да вкарат кошове.“

„Има напрежение, играем играем като домакини. Ако играем така в защита, сигурен съм, че там ще вкараме повече. Вече не е до тренировки, а и до психика. Трябва да удържим агресията в началото на мача. Домакинския натиск. Неслучайно двата отбора играем финал. Явно сме го заслужили. Искаше ми се поне да запазим разликата“, сподели още Тити Папазов.