„Влязохме много мотивирани в тази серия, а отборът на Ямбол в хода на серията имаше доста контузени играчи. Когато има контузени, вече този тим е с друг потенциал. Когато ние играем постоянно, спечелихме лесно мача. Сега мога за кажа, че Ники Върбанов направи правилно решение, когато избра Ямбол. Пожелавам успех на съперника. Не е изненада, че ще играят ЛукОйл и Левски на финала и не е голяма изненада, че Ямбол и Рилски ще играят за третото място. Малко изпреварваме събитията, но не мога да повярвам, че три поредни мача ще вземе Рилски спортист. Сблъсъкът за трето място също ще е интересен”, коментира старши треньорът на баскетболния Левски Тити Папазов след третия успех над Ямбол и класирането на тима за финала в мъжкото ни първенство.

„Съперникът се стараеше. Надявам се ние да запазим тази успеваемост. Ние ще опитаме неща, с които да изненадаме съперника. Имаме най-добрия баскетболист, който играе в България – Харпър. Радващо е, че други показаха възвръщане на формата си. Решението ни след Кавадарци повлия мотивиращо за останалите. Най-важното е хората, които играят в един отбор да се чувстват щастливи и удовлетворени. Доволен съм от класирането на финал и от настроението, което си върна Левски”, каза още Тити, а по повод ситуацията с Прийст Лодърдейл и дали има шанс да го видим във финала, заяви:

„Безспорно е, че тимът сега играе по-бързо. Бърза игра с Лодърдейл е невъзможна, но взимайки го, трябва да уважиш неговата класа. С поведението си, той се стараеше максимално. Тежко изживя неуспешните два фаула за Купата. В спорта има неща, които не се контролират от треньора и това е неговата контузия. Не съжалявам за решението си. По-скоро няма шанс да играе на финала. Ако стигнем до пети мач, ще мислим тогава.”