Отборът на Рилски спортист (Самоков) се класира на полуфиналите от Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ), след като се наложи със 78:65 (22:20, 19:13, 26:11, 11:21) над Берое (Стара Загора). Рилски спортист продължава напред в плейофите след чиста победа с 2:0 в серията. 

Мачът в Стара Загора беше равностоен и интересен в началните си минути, но три точни изстрела от зоната за три точки дадоха непреодолим аванс на Рилски спортист през втората четвъртина при серия от 11:0. Отборът от Самоков удържа преднина от осем пункта до полувремето, а нова успешна серия под коша на Берое даде на гостите аванс от 20 точки. 

Рилски спортист си позволи да заложи на част от резервите в последната четвъртина и спечели с разлика от 12 точки. Така тимът от Самоков си осигури класиране за полуфиналите, където ще играе срещу Балкан (Ботевград) или Ямбол. 

Жарко Ракочевич изпъкна срещу Берое с "дабъл-дабъл" при 18 точки и десет спечелени борби, докато Тони Гуджино се отчете с четири тройки и сбор от 16 точки. Златин Георгиев пък стреля пет пъти точно от зоната за три точки. 

Най-резултатен в мача беше играчът на старозагорците Тихомир Желев, който приключи сезона с 21 точки. /БТА