Управителният съвет на българската федерация по баскетбол даде разрешение на шампиона Лукойл Академик да играе домакинските си срещи от плейофите в своята зала в Правец. 

"След направените подобрения в СК Правец, УС допуска БК Лукойл Академик да играе там домакинските си мачове от етап плейоф", се казва в решението на УС, което беше разгледано в точка "Разни" от дневния ред. 

Също така Васил Пелтеков и Елена Кафалиева бяха утвърдени за членове на Етичната комисия към БФБаскетбол. 

На днешното си заседание Управителният съвет на БФБаскетбол реши още Ботевград да бъде домакин на финалите на държавното първенство за момчета до 12 годишна възраст. 

Шампионът при 12-годишните ще бъде излъчен на 29 май в "Арена Ботевград", а финалите ще започнат на 26 май. За титлата ще се борят БУБА баскетбол, Левски, Академик Бултекс 99, Сливен Баскет, Тунджа Ямбол, Несебър, Черно море Порт Варна, Доростол, Балкан, Рилски спортист, ЦСКА и Чавдар Троян. 

По същото време в Самоков ще се проведат финалите за 12-годишни момичета. 

Управителният съвет на родната централа реши също така финалите на държавното първенство за девойки до 19-годишна възраст да се състоят от 9 до 13 май в зала "Триадица".