Радостина Димитрова е второто важно име от основния състав, което остава в редиците на шампионките от Дунав 8806 и за следващия сезон. Както вече съобщихме, Зорница Костова ще започне осмия си сезон в Русе.

Изминаха две години и половина пък откакто Димитрова бе привлечена от Георги Божков. Оттогава баскетболистката е неизменна част от основната петица на "сините феи", с които спечели златен дубъл през 2013 г. и още 2 шампионски титли на България.

"Чувствам се много добре в Русе. В отбора има страхотен колектив. Усещането да си в такъв отбор, да побеждаваш и да ставаш няколко години поред шампион е страхотно. За публиката, не знам какво да кажа. Имаме уникална публика, най-вярната. Невероятно е да се играе пред пълна зала. Тази година ще участваме в евротурнирите и мисля, че това е предизвикателство както за мен, така и за целия отбор. Искам да се представим добре, да продължим напред. Затова избрах да остана в Дунав 8806", сподели Димитрова.

"Радостина е специална баскетболистка за мен. С нея се разбираме много лесно. Винаги съм искал да е в моя отбор, където и да съм бил - в Славия, в ЦСКА, в националния отбор. Много държах и да остане в Дунав 8806, сподели по този повод наставникът на дунавки Георги Божков.

Той увери, че селекцията в тима е почти приключила, като останалите имена в нея ще бъдат обявени в дните до началото на подготовката на 1 септември.

Радостина Димитрова изрази надежда от своя страна, че през новия сезон "сините феи" ще се представят още по-добре.

"Надявам се, когато се съберем в Русе, всички да са мотивирани за тренировки и победи. Най-важното е всички да сме здрави, да няма контузии и съм сигурна, че ще се случват само хубави неща", сподели още Димитрова.