Проблем с електронното табло в „Универсиада“ бе на път да провали двубоят за Суперкупата на България по баскетбол. Мачът Лукойл Академик - Рилски спортист стартира в 18 часа, но баскетболистите на двата тима изиграха само няколко секунди, преди таблото в залата да блокира.

Близо час проблемът не бе отстранен, като едва около 18.50 часа мачът беше подновен.

Това изнерви и разочарова голяма част от зрителите, които бяха напълнили голямата трибуна на зала „Универсиада“, още повече, че приходите от билети ще бъдат дарени за благотворителна кауза.

Организаторите се опитаха да разведрят обстановката в потъналата в тишина зала с изпълнение на певицата Веси Бонева, което временно повиши настронението.

Друга абсурдна ситуация след подновяването на играта бе, че секундите за атака на отборите се съобщаваха от говорител в залата, което затрудняваше баскетболистите на двата състава и превърна двубоя в подобие на тренировъчна игра.

Проблеми с електронното табло съпътстваха и домакинството на Лукойл Академик в квалификациите за Шампионската лига срещу румънския Орадеа, но тогава проблемите бяха отстранени сравнително бързо.