Финансовата криза, масовите съкращения и куп още проблеми, не успяха да скършат ентусиазма на треньорите в баскетболната школа на Левски. С оскъдни материали, но заредени с много положителна енергия, специалистите се отдадоха на ремонтни дейности в залата на стадион „Георги Аспарухов“.

Главен майстор и двигател на ремонта отново бе един от легендарните треньори в школата Иван Гогов.

За няколко дни залата се преобрази, а от понеделник тренировките отново ще са по график.

В ролята на спец бояджия за пореден път влезе един от най-големите таланти на школата за последните няколко години, сега част от мъжкия състав на сините - Алекс Симеонов.

„Правя го, защото тренирам 7-8 години в тази зала, чувствам я като мой дом. Хубаво е и за децата да направим нещо добро, да им дадем пример и това да се превърне в традиция за поколения напред“- сподели баскетболистът пред Гонг, докато показваше на Гонг резултатите от съвместната трудова дейност с треньорите.

Едва ли многото американци, играещи в България, ще хванат четката и боята, за да освежат залата, в която тренират и в която са израснали от деца. Надали! Защото това не е техният дом, те са наемници и няма как да почувстват тръпката и любовта към родното. Техният дом е другаде.

Ето защо е крайно време треньорите да заложат на българското, резултатите ще дойдат бавно, трудно, но ще са истински. Като любовта към дома!