Председателят на ОСК Левски Стоян Хранов заяви специално за Гонг, че с общи усилия може да се спаси баскетболът на Левски, за да не бъде изтрита 70-годишна традиция и история.

„Аз се радвам на подкрепата на феновете. Друг е въпросът, че ние трябва да действаме с общи усилия. Левски не е нито Хранов, нито Тити Папазов, нито Тодор Батков и в този труден момент така, както ние направихме опит, тъй като баскетболният отбор жени бе приключил. Затриването на една история от 70 години и повече, това означаваше неуважение към историята и труда на тези хора, които са работили преди нас. Затова събрахме 7-8 човека с отношение. Не крия, че там дойдоха и Евгени Бакърджиев, и бизнесмени, и Лафчис и се взе решение отборът, нашите момичета да продължи да съществува баскетболният тим. Това всичко го казвам, защото това е дело на хората“, започна Хранов.

„По същия начин трябва да помогнем и на баскетболния тим - мъже. Тити полага големи усилия. Ние трябва да бъдем благодарни като се започне от Чорни, от Владо Грашнов и не в такива моменти да се отричаме от хората, които са ни помагали. Моето скромно мнение е, че ние трябва да мобилизираме хора интелектуалци и бизнесмени. Това, което го правят феновете, е добре, но не е достатъчно. Тук се касае за завършване на първенството, нужни са 250 хиляди лева. Закриване на баскетболния тим на Левски, значи зачеркване на баскетбола в София. Затова аз приканвам всички да видим какво ще може да направим ние с общи усилия“, каза още Хранов.