Президентът на БК Черно море порт Варна Симеон Варчев вярва, че в днешния мач срещу Рилски спортист тимът ще покаже коренно различно лице в сравнение с последния мач. 
Той определи представянето на тима при загубата в Балкан с интересна терминология „масово оглупяване”.

"От дългогодишната практика, която имам, си изграждам и собствена терминология. Моето обяснение за представянето ни в Ботевград е масово оглупяване. Има такива мачове, в които целият отбор с изключение на един, двама са далеч от истината. Понякога прекаленото желание да спечелиш мача ти връзва ръцете и краката и ти блокира мисловната дейност. Направихме доста неща тази седмица. Проведохме емоционални тренировки с премии, не парични разбира се. Мисля, че срещу Рилски спортист няма да е никак лесно, но отборът ще има друго лице и се надявам да победим", заяви Варчев.

"Закачката ни с тях си я имаме отпреди няколко години. Спомняте си, че имаше един мач там, в който завършиха 3-има играчи. Този куриоз остана в историята. Отборът им тази година е добре селектиран. Треньорът им Росен Барчовски е един от най-опитните в българското първенство. Нямада ни е лесно, но ние имаме повече добри страни и трябва да спечелим, ако сме готови и всичко ни е наред с психиката. За всеки пост имаме селектиране поне по двама играчи. Единият от тях, ако даде поне 80 процента от възможностите си, ще спечелим", отговори на въпрос относно мача с Рилски спортист.

Помолен да коментира представянето на американеца Лени Даниъл и сериозна конкуренция на Сале Андреевич, Варчев отговори: „Той е много класен играч. Идва от първенството на Гърция, където миналия сезон при една решителна среща на Олимпиакос е вкарал 23-4 точки и е овлядал 16 борби. Той е играч с големи възможности, но още не може да намери място в отбора, а и нашите състезатели малко трудно подават на централен нападател. Водих с Даниъл много сериозен разговор и му казах, че баскетболът е атлетика с топка. Физиката му е такава, че може да надбяга абсолютно всички. Казал съм му, че ако иска да спечели повече пари догодина и да играе в по – платен отбор в Европа трябва и да бяга повече, а не привидно да се разхожда по игрището”.