Баскетболният Лески записа поредна загуба в Адриатическата лига, но представянето на „сините“ в голяма част от мача накара треньорът Тити Папазов да похвали всички състезатели на тима и да обърне внимание на характера, който демонстрират. Левски падна със 72:80 точки от хърватския Задар в отложен мач от лигата.

„Днес ми се иска да не коментираме проблема. Искам да изкажа изключителна благодарност на феновете. Старахме се максимално да защитим името на Левски. Като изключим третата част, днес беше един от най-добрите ни мачове в този състав“, сподели Тити Папазов.

„Получи се една чудесна симбиоза между играчи и публика, което даде допълнително крила на момчетата. Много съм щастлив, че въпреки изключителните проблеми, които съществуват, те се раздават максимално. Младите израстват, което също много ме радва и това за тях това е една много добра подготовка за бъдеще успехи”, заяви още Тити.

Треньорът на „сините“ сподели, че се надява да се появят отделни хора, които да подпомогнат клуба с по-малки суми. Досега един човек се е свързал с него с обещанието, че може да подсигури част от необходимия бюджет на тима.

Баскетболистите на Левски ще пътуват за Словения, където на 25-и януари предстои поредния им мач от Адриатическата лига срещу Крка Ново Место.

Идеята за организиране на демонстративен двубой, с участието и на футболистите на Левски, в Арена Армеец с цел набиране на средства за издръжката на баскетболния тим остава, но до края на януари клубът трябва да има поне известна яснота около друга част от бюджета за сезона, за да продължи да съществува.

Цялото изказване на Тити Папазов чуйте в звуковия файл!