Черно море приема Левски в отложен мач от втория кръг на мъжкото баскетболно първенство, в сряда от 18 часа в зала „Христо Борисов“ във Варна. „Моряците“ уважиха молбата на своя съперник за по-късна дата на двубоя, заради участието на „сините“ в Адриатическата лига.

Плеймейкърът на Черно море порт Варна Асен Великов е убеден, че варненци ще покажат различно лице в мача срещу Левски. Той заяви, че са зажаднели за победа след загубата в Стара загора и ще се раздадат, за да я спечелят.

„Смятам, че ако сега трябваше да изиграем още един мач срещу Берое в Стара загора, той нямаше да има нищо общо откъм нашето представяне миналата седмица. Този двубой вече е в миналото. Извадихме си изводите от него. За мача срещу Левски утре сме готови. Убеден съм, че ще покажем различно лице от това, което показахме в Стара Загора. На мача ясно ще се види до колко сме успяли да променим някои неща от предния двубой. Ще дадем всичко от себе си, за да победим Левски. Съперникът ни играе на 2 фронта - в Адриатическата лига и в родното първенство. Добиват опит и самочувствие в мачовете, които играят извън България. Единственото по-слабо място в състава на Левски е гардовата им линия, тъй като Брандън Хийт е контузен”, коментира капитанът.

Друг от гардовете на Черно море - Станислав Цонков допълни: „Готвим се усърдно вече 10 дни за мача с Левски. Силната страна на „сините” е играта им в подкошието, където разполагат с Ники Върбанов и бившият ни състезател Милян Пупович. Слабата им страна в момента е гардовата им линия, заради контузията на Брандън Хийт. Надявам се да успеем да се възползваме от това, както и да играем много агресивно срещу центровете им”, заяви Цонков.

Подобно на съотборниците си Асен Великов и Станислав Цонков, най-опитният състезател на Черно море порт Варна Пламен Алексиев отличи силните играчи в подкошието на Левски преди мача между двата тима утре. „Ние сме доста по-бърз отбор от съперника с доста добри гардове и крила.На мачовете ни с Левски винаги идват много хора, надявам се отново залата да е пълна, въпреки, че двубоят е в делничен ден. Очаквам хубав мач срещу „сините”.