Ден преди шампионатния сблъсък от третия кръг в Националната баскетболна лига между отборите на БК Берое (Стара Загора) и БК Балкан (Ботевград), екипът на beroebasket.com говори с едно от новите попълнения в тима Майк Блек. Гардът на Берое изигра страхотен двубой срещу отбора на Тунджа Ямбол, като с реализираните 23 точки изигра огромна роля за обрата, който заралии осъществиха за втората си поредна победа в първенството. Пред beroebasket.com, Блек сподели какви са впечатленията му от отбора и как вижда представянето на тима до момента. 

Майк, подобно на повечето американци в отбора, ти се присъедини късно към тима на Берое. Успя ли вече да се приспособиш към града и новите си съотборници?

Тук ми харесва. До момента престоят ми в Стара Загора е едно страхотно изживяване. Мога да кажа само позитивни неща за града. Смятам,че сме добър отбор със страхотен наставник, който ни тренира здраво и всеки ден ни мотивира да ставаме все по-добри. Имаме много състезатели, които поставят отборната игра пред собственото си его, а най-важното е, че всички те искат да печелят. Убеден съм, че това ще е повратен сезон за Берое!

Стартирахте сезона по възможно най-добрия начин, печелейки две поредни победи над много силни съперници. Как видя представянето на отбора и лично твоята игра?

Мисля че моето представяне до момента бе на ниво, но винаги може да се желае още. Относно играта на отбора – смятам, че се представяме страхотно. Разбира се трябва да подобрим някои неща – да направим няколко корекции в защита, както и в нападение, но всичко това ще дойде с времето. Въпреки че сме спечели две поредни победи, никой от нас не се задоволява с това. Имаме много тежък двубой утре срещу един от най-добрите отбори в България и всички ние сме готови за това предизвикателство.

Спомена утрешния двубой с тима на Балкан Ботевград, смяташ ли, че имате сили да запишете нов успех в първенството на НБЛ?

Вярвам в нашите сили като отбори и смятам, че имаме своите шансове да победим този силен съперник!