Ръководството на баскетболен клуб Левски излезе със специално изявление заради появилите се спекулации с отдаването на "Армеец Арена" под наем за "синьото" шоу на 15 февруари.

БК Левски, с подкрепата на футболния отбор на "сините" и ветерани на клуба, се надява да напълни най-хубавата зала в България, и така да спаси бъдещето на баскетболния тим.

"Левски никога не е искал "Арена Армеец" безвъзмездно. Нашето желание е баскетболният клуб да си спести този разход, но той ще бъде поет от спонсор, и така Национална спортна база със сигурност ще получи наем за съоръжението. Няма как залата да бъде използвана без наем, тъй като това противоречи на нормативната уредба, по която функционира търговското дружество Национална спортна база, която стопанисва съоръжението", каза треньорът на баскетболния шампион Константин Папазов.

"На практика е незаконно Левски да вземе "Арена Армеец" без никакво заплащане. Такива разговори никога не са водени. Последното, което Левски може да иска, е да се нарушават правилата. Нашето желание е просто да намерим подходящ дом за този празник," уточни Папазов.

"Водим напреднали преговори за спонсор, който да поеме наема на зала "Арена Армеец" и мисля, че скоро ще имаме всичко в детайли", добави той.

Папазов ще даде пресконференция на 2 февруари, а билетите ще бъдат пуснати в една от големите вериги на 3 февруари. Те ще бъдат с цена от 10 лева за всички.