12-то издание на Мача на звездите, в този му вид, ще се проведе на 29 март в Ямбол. 

Гласуването вече тече с пълна сила, на www.all-star.bg, и ще продължи до 11 март.

Два отбора - Българи и Чужденци - ще правят шоу в зала "Диана", а специалната изненада е честването на 70 години баскетбол в Ямбол.

Нов спонсор - Престиж - представиха организаторите днес, а президентът на НБЛ Петър Георгиев, легендата на ямболския баскетбол Иван Чолаков, и почетният президент на Мача на звездите Петър Аврамов представиха първите си очаквания от шоуто.

Акцентът очаквано пада върху баскетболната страст, която гори в Ямбол от години, и емоциите на феновете в града. Събирането на шампионския отбор на Ямболгаз ще е ключово събитие от срещата, като някогашните звезди и сега ще излязат на терена.

Иван Чолаков сподели и спомени от шампионския мач: "2002-ра година, 6 юни, водехме с 2-0 победи, и дойдохме в София, в зала Универсиада, готови да стоим по-дълго тук. Доиграхме срещата с ограничен състав, заради нарушенията, стана оспорван мач, но спечелихме. Беше труден сезон, имахме много чужденци."

От началото на следващата седмица билети ще се продават в зала "Диана" в Ямбол, с цена от 5 лева.

Само в първия ден има над 1000 гласували, а конкуренцията между българските играчи е много сериозна. "Цифрата е много приятна. Решихме тази година да е по-кратко гласуването, защото опитът ни сочи, че е най-удачно," заяви главният организатор на Мача Стефан Августинов.