Тити: Много тежък мач; присъствието на Костов бе решаващо

Публикувана в 22:41 на 09 май 2012 550 0

Тити: Много тежък мач; присъствието на Костов бе решаващо източник: Gong.bg

Старши треньорът на Левски Константин Папазов изглеждаше доста изтощен, след трудния успех след продължение над Ямбол, в първи полуфинал между двата състава.

„Много тежък мач. Спечелихме единствено, защото имахме по-дълга скамейка. Така се случи, че играхме продължения, и техни състезатели излязоха за по пет фаула. Те направиха и решаващи грешки. При всички положения, те са в по-добра изходна позиция, няма какво да губят,” заяви Папазов, премисляйки ситуациите от мача.

„Решаващо бе присъствието на Чавдар Костов. Нагърби се, игра със самочувствие, и това ни помогна. Трудно противодействахме на техния център, и съм изненадан, защото нашите центрове са интелигентни, но им липсваше концентрация. Техническото на Стефан Георгиев също бе решаващо, което е недопустимо за капитан на отбора, който трябва да комуникира със съдиите,” добави той. „Спечелихме и бе важно, защото всяка победа би дала на Ямбол криле.”

Куриозна ситуация се получи в последните 10 секунди от редовното време, когато Аарън Харпър се обърка и при равен резултат, вместо да атакува, изчака времето да изтече, мислейки, че тимът му води с точка:„И аз мислех, че водим, и Харпър, накрая мислехме, че бием. А то какво стана. Те сбъркаха, Маркъс Хол пресича пас, след което дойде това. Но мислех, че водим с една точка.”

„Оттук-нататък още повече трябва да се отрази по-дългата пейка на Левски. Те са по-малко хора, но днес успяха да направят добра ротация,” смята Папазов.

За все още неразкрития потенциал в Левски, той добави:„Смятам, че имаме резерви. Трудностите са психологически. Винаги този, който е фаворит, не му е комфортно в първия мач. Надявам се оттук-нататък да играем по-добре. Смятам, че на Чавдар сега ще му е по-лесно. Липсваше ни и Хрисимир Димитров. Убеден съм, че след това, което стана днес, Торо ще е много по-мотивиран в следващия мач.”

„Генерално, беше много тежък мач, за серията. В Ямбол играем много силно, но нека да стигнем до Ямбол. Имаме още един мач тук. Получаваме много лесни кошове, има какво да реагираме, дребни ситуации, решаващи, които трябва да се отработят,” завърши отново с коментар за играта Тити Папазов.

Трябва да си регистриран, за да коментираш

КОМЕНТИРАЙ

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!