„Смятам, че това е една историческа победа за Русе, защото е четвърта поредна шампионска титла. Много малко отбори в историята на българския баскетбол за постигнали това“, заяви старши треньорът на баскетболния Дунав 8806 след спечелената четвърта поредна шампионска титла в женското ни първенство. 

„Поздравявам цялата публика и най-вече баскетболистките, защото през второто полувреме се измъкнахме от една тежка ситуация. Губехме в резултата, но показахме изключителни баскетболни и психически качества. Смятам, че отбор, който има такава публика и такава атмосфета трябва да спечели, а ние бяхме по-добри през цялата плейофна серия. Наистина Нефтохимик има изключително добри и класни баскетболистки. Успяхме да се справим с техните силни страни и особено с опазването на Шарел Алън. Тук трябва да кажа, че Шаренкапова игра блестящо в защита и също така в някои важни нападения. Смятам, че още в началото на второто полувреме си личеше, че имаме повече физически сили и това беше много важно“, коментира още Георги Божков.

„Поздравявам Дунав за шампионската титла. Щом са ни победили три пъти, значи заслужават титлата. През сезона те имаха малко проблеми с центровете, но сега играха много по-добре. Ние играхме в Бургас така, както тук в последните шест минути. Съжалявам, че загубихме трите най-важни мача за сезона“, заяви от своя страна старши треньорът на финалиста Нефтохимик 2010 Дечо Коешинов.

„Тази година първенството беше доста напрегнато. Имаше четири отбора, които бяха равностойни. За съжаление сезонът е дълъг. Отборът на Дунав излезе на финалната права по-свеж и това се видя в срещите“, пък сподели президентът на федерацията ни по баскетбол Георги Глушков. /БТА