Шампионът Левски се сблъска тежко с Черно море Порт Варна и отстъпи като гост със 71:93 в първи мач от четвъртфиналната серия от Национална баскетболна лига.Варненци бяха безапелационни и бе въпрос на време да си решат нещата.

Във втория мач от серията, Левски е домакин, на 2 май от 18:00 часа в зала "Универсиада". При успех на Черно море, носителите на Купата ще се класират на полуфинал.
Черно море започна ударно срещата, и с поредица от бързи атаки, завършвани основно в подкошието, дръпна в резултата. Макар и с доста мъки, Левски не позволи да се стигне до по-солидна разлика. Първата част приключи при 23:20, но началните 12-13 минути се отличиха най-вече с огромния брой грешки. Бързата игра водеше до твърде много сбъркани подавания, а "моряците" направиха двуцифрена преднината си, след серия от 8-0 на старта на втората четвърт. Най-малкото, до което Левски съумя да скъси, бе седем точки, но до почивката домакините отново удвоиха този актив - 47:33.

Старши треньорът на Черно море Драган Баич успя и да завърти повечето от играчите си в първите 20 минути, във важна ротация за сериите на плейофите.

Макар и играл само през втората част до полувремето, Лени Даниъл с лекота добави на сметката си 11 точки и шест борби. За Левски отново Димитър Ангелов, играещ с контузия, трябваше да влиза на пожар, и вкара 10 точки за първото полувреме.

Много силни първи минути на второто полувреме направи Милян Бочка, и именно той направи разликата за първи път 20 точки, при 61:41. Левски бе изгубил всякаква организация в нападение, а срещу разнообразните опции в атака за Черно море, нямаше и много шанс в защита.

До края на третия период разликата скочи до 28 точки, и за Левски остана да играе само за почетно поражение, и да чака шанса за реванш в София, и евентуално изравняване на серията. Въпреки солидния аванс, Баич остави повечето от основните си състезатели на терена чак до последните пет минути. Дори и след това, нямаше особено намаляване на пасива от страна на "сините" и младите таланти на Черно море запазиха над 20 точки разлика за крайното 93:71.

Лени Даниъл завърши с 23 точки и 11 борби за победата, а по 17 добавиха Асен Великов и Милян Бочка. По 12 за Левски вкараха Димитър Ангелов и Павел Иванов.