Баскетболният отбор на Берое приема тима на Ямбол на 7-и март от 18 часа в мач от 20-я кръг в НБЛ. Предстоящата среща се очертава като една от най-интересните на кръга. Във временното класиране заралии заемат шестата позиция с актив от 7 победи и 10 поражения, докато тимът на Ямбол е седми с баланс 6-11 и домакините ще се опитат да стигнат до осмата си победи в шампионата.

Утрешният двубой ще бъде под номер 3 между двамата тима от началото на сезона. В предишните два сблъсъка помежду им краен победител бяха „зелено-белите”. В първия мач беройци се наложиха като гости с 82:80 точки, докато във втория, игран в Стара Загора, възпитаниците на Любомир Минчев спечелиха с 95:87 точки.

В последния кръг от шампионата отборът на Берое загуби гостуването си във Варна от носителя на Купата на България – Черно море порт Варна със 76:86. Тимът от Ямбол пък загуби като домакин със 103:108 точки от водача в класирането Лукойл Академик.

Преди срещата с Ямбол, щабът на беройци няма проблеми с контузени играчи и всички ще бъдат на линия за предстоящата среща.

Съдийската тройка, която ще ръководи двубоя ще бъде в състав Иван Маринов от Ботевград, Искрен Манолов от Бургас и Станимир Русев от Варна. За комисар на срещата пък бе избран Чавдар Зехиров от Русе.