Днес от 18:00 часа в столичната зала „Триадица”, баскетболният отбор на Берое гостува на шампиона Левски, в последен мач от 26-ия кръг в НБЛ. 

Освен днешното гостуване, до края на редовния сезон, на старозагорци им остава още един двубой – домакинство срещу тима на Черноморец Бургас.

Във временното класиране възпитаниците на Любомир Минчев заемат шестата позиция в класирането с актив от 9 победи и 13 загуби, докато шампионите са на петото място с баланс 14-9. 

Предстоящият двубой ще бъде трети между двата тима, като в предишните краен победител бе тимът от столицата. В  първия двубой, игран в Стара Загора в началото на месец декември, беройци загубиха с 62:85. В ответния мач в София, Левски записа нова победа този път с 92:58.

За днешната среща в щаба на Берое няма проблеми с контузени играчи и всички ще бъдат на линия за сблъсъка с шампиона. В състава на Левски пък повторен дебют със синия екип ще направи американският гард Брандън Хийт, който се присъедини към столичани за предстоящите плейофи.

Съдийската тройка, която ще ръководи днешната среща ще бъде в състав Мирослав Томов от Велико Търново, Иван Маринов от Ботевград и Калоян Иванов от Ямбол. За дежурен делегат на БФБ пък бе избран Костадин Иванов.